Jemi deshmitar të një kohe shumë stresuese dhe të ngarkuar si rezultat i evuluimit të jetës në përgjithësi dhe nevojës për një jetë më të mirë në veçanti. Për me shumë klima që vendi ynë ka është në disfavorin tonë pasi që faktoret e jashtëm (dielli, pluhuri, ajri) janë shumë agresiv kunder shëndetit në përgjithësi dhe veçanerisht kunder lëkurës, andaj mirëmbajtja është një proces tejet i domosdoshëm për të pasur një lëkurë të shëndetshme dhe të bukur.

Si në çdo lëmi tjetër edhe këtu rol krucial dhe shumë të rëndësishem kanë ekspertet që quhen kosmetolog/e, e që bëjnë tretmane dhe këshilla profesionale për çfardo problemi me lëkurën.

Ne kishim kënaqësinë të kemi një intervistë pikërisht me kosmetologen e vetme në Kosovë Leonora Ahmeti, e cila vjen nga Finlanda me një shkollim dhe përvoj profesionale, njëkohësisht pronare e institutit shumë të njohur Éclat Instit de Beaute në Prishtinë.

Çfarë secila femër duhet të ketë parasyshë për një lëkurë të shëndetshme?

Duke pas parasysh që lëkura është organi jonë më i madhë e qe na mbron, por në të njëjten kohë është organ shumë i ndjeshëm ndaj faktorëve të jashtëm.

Faktoret që duhet të kemi parasysh, e që ndikojnë pozitivisht në lëkurën tonë janë të shumtë por qe nder më të rëndësishmit do i cekja: rutina e mirëmbajtjes me produkte dhe mënyra adekuate. Kur them rutinën e kam fjalën për përdishmeri, e sidomos për femrat që përdorin grim çdo ditë, e domosdoshme është një pastrim me produkte adekuate para gjumit i përcjellur me produkte përcjellëse varësisht nevojës së lëkurës.

Është shumë me rëndësi që produktet që përdorim të jenë adekuate pasi që një produkt jo adekuat mundet me qenë rutinë e gabuar dhe me efekte jo të dëshiruara. Për këtë duhet ta njohim tipin e lëkurës tonë, fazat e ndryshme të jetës që kalojmë, sezonin, etj. Faktorë të tjerë janë mënyra e jetesës, mënyra se si ushqehemi, gjumi, etj.